In het gebouw ‘De Zwengel’ aan de Smaldonkstraat 6 in Schijndel wordt door Stichting Instuif de Kluis al jaren activiteiten georganiseerd voor de Schijndelse jeugd. Alle bijeenkomsten hebben een open karakter. Kinderen kunnen op ieder moment lid worden voor €0,70 en beslissen per keer of ze zin hebben om te komen en betalen dan slechts €0,70 per bezoek. Wilt u een indruk krijgen van onze activiteiten kijk dan op onze website: www.de-zwengel.nl

Speelhonk de Instuif

Op de zondagmiddagen draaien de activiteiten onder de naam ‘Speelhonk de Instuif’. Kinderen vanaf 6 jaar zijn dan welkom tussen 14:00 en 16:30 uur waarbij het samen gezellig kunnen spelen centraal staat. Het speelhonk beschikt over een uitgebreid aanbod aan klein en groot spelmateriaal, gezelschapsspelletjes en buitenspelmateriaal zoals klim- klauterrekken, skelters en een voetbal veldje. Hiernaast wordt er iedere zondag een speciaal creativiteitsprogramma aangeboden waarbij de kinderen onder deskundige begeleiding kunnen knutselen. Speelhonk de Instuif is vanaf zondag 3 september (1e zondag na Hartemèrt) elke week geopend.

Soos Cosy-up

Voor de oudere jeugd vanaf groep 6 is er ‘Soos Cosy-up’ op de vrijdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur. Centraal staat hier de muziek en dans in een speciaal hiervoor ingerichte disco onder leiding van enthousiaste dj’s. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de aanwezige biljarts, flipperkasten, air-hockey, tafelvoetbal en video spelen.Andere activiteiten die door de loop van het jaar worden georganiseerd zijn de carnavalsavonden, het oranjebal en diverse thema avonden.

Soos Cosy-Up is vanaf vrijdag 1 september (1e vrijdag na Hartemèrt) elke week geopend.