De scoutingvereniging biedt kinderen en jongeren een actieve en uitdagende invulling van hun vrije tijd. De activiteiten die Scouting Schijndel doet zijn niet alleen leuk, maar ze dragen ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Met een zelfgemaakt vlot het water over, een actief bosspel en, voor de oudere groepen: een pizza bakken in een zelfgemaakte stookoven; drie voorbeelden van activiteiten die menig scout zal kennen. Wekelijks komen bijna 200 kinderen en jongeren bij elkaar om in elf verschillende leeftijdsgroepen leuke activiteiten te ondernemen. Voor iedereen vanaf vijf jaar oud biedt Scouting Schijndel afwisselende programma’s.

Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier, waarbij de zelfstandigheid wordt vergroot. Ruimte om te ontdekken en te leren: scouts spelen op een verantwoorde manier in een veilige omgeving. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten!

Wekelijks draaien de elf leeftijdsgroepen binnen Scouting Schijndel op verschillende momenten in de week. Maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond zijn er groepen die in of rondom het scoutinggebouw aan de Smaldonkstraat 10 actief  zijn. Ook iedere zaterdagochtend zijn kinderen en jongeren op het scoutinggebouw te vinden.

Ben je benieuwd geworden naar scouting? Wil je meer informatie of vrijblijvend komen kijken? Of lijkt het je leuk om een groep enthousiaste kinderen of jongeren te begeleiden? Check scoutingschijndel.nl of neem contact op via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Uiteraard is de vereniging ook tijdens de Hartemèrt aanwezig. Bij de kraam in het centrum kan je terecht voor al je vragen en daarnaast vind je verschillende scouts tijdens de Hartemèrt die het parkeren in goede banen leiden.