Uiteraard wordt de jeugdige bezoeker aan deze Hartemèrt niet vergeten. Ook zij zijn van harte welkom om aan de feestvreugde deel te nemen. Ze kunnen papa en mama, oma en opa rustig achterlaten op een of ander terras terwijl ze volop genieten van de kermisattracties die bij en door de PLUS Supermarkt worden aangeboden.

Maak eens een romantisch ritje in een treintje dat over de rails zoeft. Wie kermis zegt, zegt natuurlijk ook draaimolen. Lekker rondzwieren en de Hartemèrtwereld aan je voorbij laten gaan. Maar zeker moet je een keer in een luchtschommel instappen om lekker te zwieren. Wil je op muziekinstrumenten spelen? Geen bezwaar. Leef je maar  uit op de aantal instrumenten. Wellicht is er een instrument dat je aanspreekt en ga je daarmee verder.

Dan zijn er onder de jeugdigen ook de uitdagers, de avonturiers die de spanning opzoeken. Ook aan deze durfals is gedacht. Bij de toren van de Sint-Servatius kan men het hartje sneller laten slaan bij het Bungee Trampolinespringen. De waaghalzen worden dus uitgedaagd.

Maar bij een feest hoort ook genieten van wat lekkers. Dat kan bij de kidskraam die een plekje heeft gevonden op de Markt. Dus zondag  27 augustus op Hartemèrt een walhalla voor de kids.